• Lorem ipsum

Constante klimaatkasten van Binder

25 Mei 2023
door Vonmarcken

BINDER-klimaatkasten blinken uit bij het testen van materiaalgedrag bij constante temperatuur en luchtvochtigheid. De klimaatkasten worden gebruikt in de industriële en onderzoeksomgevingen. Bijvoorbeeld voor stresstesten, materiaaltesten, houdbaarheidstesten, stabiliteitstesten op lange termijn, verouderingstesten en voor opslagfaciliteiten zijn de Binder klimaatkamers zeer geschikt. 

Ze voldoen volledig aan de ICH-richtlijnen en bieden de beste oplossing voor het testen van de stabiliteit van actieve farmaceutische ingrediënten bij 40 °C en 75% RV en voor tal van andere toepassingen.

De klimaatkamers van de series KBF P en KBF LQC bieden ook ICH-conforme verlichting voor normconforme lange termijn testen. In combinatie met de innovatieve Light Quantum Control (LQC) bieden ze een betrouwbare alles-in-één oplossing voor het testen van fotostabiliteit in een enkele kamer.

Grote temperatuur- en vochtigheidsbereiken kunnen worden gerealiseerd met de KMF-serie - ideaal voor bijvoorbeeld complexe stresstests bij 85 °C en 85% RV.

De Solid.Line KBF-S klimaatkamer is een op maat gemaakte oplossing voor het langdurig testen en versneld testen van de stabiliteit van farmaceutische producten volgens de ICH Q1A richtlijn. Het condensvrije interieur zorgt bovendien voor een uitzonderlijk stabiel temperatuur- en vochtigheidsniveau, zelfs bij volledige belading.

Dankzij de thermo-elektrische koeltechniek met gepatenteerde warmteafvoer is de nieuwe klimaatkast KBF-S ECO een van de meest energie-efficiënte constante klimaatkasten op de markt. Door de thermo-elektrische koeltechnologie is de KBF-S ECO-serie ook tijdens het gebruik zeer stil.

De bovenstaande modellen zijn verkrijgbaar in 115, 240, 400, 720 en 1020 liter.