• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Medicijn en Apothekerskoelkasten

Medicijn en Apothekerskoelkasten

Waarom een medicijnkoelkast?
Bij het bewaren van medicijnen en vaccins producten kan de juiste temperatuur, en dus een betrouwbare medische koelkast van levensbelang zijn. Er is een aantal redenen om te kiezen voor een professionele medicijnkoelkast in plaats van een (witgoed koelkast) keukenkoelkast. Een standaard koelkast heeft niet in de gehele koelkast dezelfde temperatuur. Het kan tegen de achterwand tegen het vriespunt zijn en op hetzelfde moment boven in de koelkast wel 10 graden verschillen. Bij een medicijnkoelkast is de temperatuur wel overal gelijk.

Bij een medicijnkoelkast kan de fabrikant de gewenste minimum- en maximumtemperatuur nauwkeurig instellen binnen een range van +2 tot +8 graden.

Een medicijnkoelkast of apothekerskoelkast heeft een alarmsysteem. Mocht er een stroomstoring optreden waardoor de temperatuur buiten de range dreigt te komen, dan treedt een optisch en een akoestisch alarm in werking.

Een medicijnkoelkast is duurder dan een huishoudkoelkast. Een medicijnkoelkast is duurder vanwege de zeer nauwkeurige geavanceerde temperatuur regelaar en de verschillende opties die aangebracht zijn om de medicijnkoelkast aan de DIN 58345 te laten voldoen.

DIN 58345 norm voor medicijnkoelkasten?

De Nederlandse wetgeving stelt nog geen specifieke eisen aan koelkasten die bestemd zijn voor medicijnenopslag. In de praktijk wordt in veel ziekenhuizen en farmaceuten uitgegaan van medicijnkoelkasten die voldoen aan de Duitse norm DIN 58345.

Wat is DIN 58345

Een stabiele bedrijfstemperatuur van tussen de +2°C en +8°C.
Een omgevingstemperatuur om dit te garanderen tussen de +10°C en +35°C.
Een veiligheidsthermostaat tot +2°C ( de koelkast kan dus nooit kouder worden dan +2°C ).
Stroomuitvalmelder die tenminste 12 uur een signaal kan afgeven met een eigen accu.
Potentiaalvrij contact om meldingen door te kunnen sturen aan een systeem.
Optische- en akoestische signalen bij temperatuuralarmering.
Draagplateau’s die een belasting kunnen hebben van 100 kg/m².
Maximaal geluidsniveau 60 db(A).
Een door middel van een slot afsluitbare deur.

Medicijnladen
Indien een medicijnkoelkast dient te worden uitgerust met een interieur dat een goede ergonomie ondersteunt, effectief gebruik maakt van de opslagruimte, én de opgeslagen producten veilig bewaart; dient de kast voldoende koude lucht te genereren én te verdelen door de gehele opslagruimte, met handhaving van een stabiele en homogene temperatuur. De beste manier om dit te bereiken is met luchtstromen, geforceerd in specifieke richtingen, waarbij koude lucht naar ieder gedeelte van de kast wordt geleid. Dit levert zowel temperatuurstabiliteit als homogeniteit op, ongeacht het gekozen interieur.

 

Klik hier voor meer informatie over het assortiment medicijnkoelkasten.