• Lorem ipsum

Medicijnkoelkasten en Medische koelkasten

Medicijnkoelkasten,Apothekerskoelkasten,medicatie koelkast,

Medicijnkoelkasten en Medische koelkasten

Waarom een medicijnkoelkast?

Bij het bewaren van medicijnen en vaccins kan de juiste temperatuur, en dus een betrouwbare medische koelkast van levensbelang zijn. Er zijn een aantal redenen om te kiezen voor een professionele medicijnkoelkast in plaats van een standaard (witgoed koelkast) keukenkoelkast. In een standaard koelkast heeft niet de gehele koelkast dezelfde temperatuur. Het kan tegen de achterwand tegen het vriespunt zijn en op hetzelfde moment boven in de koelkast wel 10 graden verschillen. Bij een medicijnkoelkast is de temperatuur overal in de koelkast gelijk.

Bij een medicijnkoelkast kan de fabrikant de gewenste minimum- en maximumtemperatuur nauwkeurig instellen binnen een range van +2 tot +8 graden.

Een medicijnkoelkast of apothekerskoelkast heeft een alarmsysteem. Mocht er een stroomstoring optreden waardoor de temperatuur buiten de range dreigt te komen, dan treedt een optisch en een akoestisch alarm in werking.

Een medicijnkoelkast is duurder dan een normale huishoudkoelkast. Een medicijnkoelkast is duurder vanwege de zeer nauwkeurige geavanceerde temperatuur regelaar, en de verschillende opties die aangebracht zijn om de medicijnkoelkast aan de DIN 58345 norm te laten voldoen.

Medicijnkoelkasten met een DIN 58345 norm

De Nederlandse wetgeving stelt op dit moment nog geen specifieke eisen aan koelkasten die bestemd zijn voor medicijnenopslag. In de praktijk wordt in veel ziekenhuizen en bij farmaceuten uitgegaan van medicijnkoelkasten die voldoen aan de Duitse norm DIN 58345. Deze norm gaat over medische producten die bij een gemiddelde temperatuur van 5°C bewaard dienen te worden. Bij Vonmarcken bent u aan het juiste adres voor medicijnkoelkasten in verschillende uitvoeringen. We helpen u graag bij het maken van de juiste keus.

Wat is de DIN 58345 norm bij een medicijnkoelkast?

De volgende eisen worden gesteld aan een DIN 58345 medicijnkoelkast:

  • Een stabiele bedrijfstemperatuur van tussen de +2°C en +8°C
  • Een omgevingstemperatuur om dit te garanderen tussen de +10°C en +35°C
  • Een veiligheidsthermostaat tot +2°C ( de koelkast kan dus nooit kouder worden dan +2°C )
  • Stroomuitvalmelder die tenminste 12 uur een signaal kan afgeven met een eigen accu
  • Potentiaalvrij contact om meldingen door te kunnen sturen aan een systeem
  • Optische- en akoestische signalen bij temperatuuralarmering
  • Draagplateau’s die een belasting kunnen hebben van 100 kg/m²
  • Maximaal geluidsniveau 60 db(A)
  • Een door middel van een slot afsluitbare deur

Medische koelkast

Het is bij een medische koelkast van belang dat deze wordt uitgerust met een interieur dat een goede ergonomie ondersteunt. Daarnaast dat er effectief gebruik gemaakt kan worden van de opslagruimte, én dat de opgeslagen producten veilig bewaard worden. De medische koelkast dient voldoende koude lucht te genereren én deze te verdelen door de gehele opslagruimte. Dit met handhaving van een stabiele en homogene temperatuur. De beste manier om dit te bereiken is met luchtstromen, geforceerd in specifieke richtingen, waarbij de koude lucht naar ieder gedeelte van de medische koelkast wordt geleid. Dit levert zowel temperatuurstabiliteit als homogeniteit op. 

Medicatie koelkast nodig?

Heeft u een medicatie koelkast nodig? Vonmarcken kan u helpen met het maken van de juiste keuze voor uw medicatie koelkast. Er zijn kleinmodel, tafelmodel en kastmodel koelkasten verkrijgbaar. Ook zijn er veel mogelijkheden en extra opties om de koelkast zo effectief mogelijk in te richten. Het installeren van een medicatie koelkast kunnen we voor u uit handen nemen met onze Full Service Installatie. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een op maat gemaakte offerte.